Over Ons

Rotaract Alkmaar is dé club voor iedereen tussen de 18-30 jaar werkend of studerend die zich actief willen inzetten voor de maatschappij en daarbij hun grenzen willen verleggen.

Enerzijds betekent dit dat Rotaract Alkmaar (lokale) goede doelen steunt. Vaak zijn deze doelen groepen mensen die het minder getroffen hebben en die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Anderzijds wordt er veel geleerd en ervaring opgedaan door het organiseren van projecten, het volgen van trainingen of workshops. Daarnaast staat binnen Rotaract netwerken centraal. Dit wordt onder andere gestimuleerd door het organiseren van bedrijfsbezoeken of het uitnodigen van sprekers. 

Ook op landelijk en internationaal niveau worden evenementen georganiseerd waar de onderlinge banden worden versterkt door voornamelijk het bijwonen van mooie feestjes! 

Rotaract in de praktijk
Je kent Rotaract Alkmaar misschien wel van Monopoly Alkmaar, waarmee €40.000,- is opgehaald voor het goede doel. De club organiseert ook ‘handjes’ projecten. Dit zijn projecten die wij direct zelf uitvoeren zoals: wensen uit laten komen van de ‘Wensboom Alkmaar’ of het organiseren van een sinterklaasfeest voor kansarme gezinnen. Al je meer wilt weten over de dingen die Rotaract organiseert klik dan snel op de pagina ‘’projecten’’. 

Verwachtingen
Rotaract is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Dit betekent dat er van je wordt verwacht om zoveel mogelijk bij de vergaderingen aanwezig te zijn. Maar Rotaract kost ook enige vrije tijd naast de vergaderingen. Soms wat meer en soms wat minder, afhankelijk van de lopende projecten. Daarnaast verwachten we een actieve houding en duidelijke communicatie. Een gezellige en effectieve samenwerking is het belangrijkste binnen de club! 

De ervaring leert: je krijgt er ontzettend veel voor terug op verschillende vlakken! 

Interesse gekregen? Kom dan vrijblijvend kennis maken door eens langs te komen bij een vergadering.

Geschiedenis van de club

  • [augustus 2009] – Vincent Roobeek en Bianca Weel besluiten een Rotaract Club op te gaan richten.
  • [september 2009] – Chantal Teerenstra voegt zich als derde oprichter bij de club.
  • [December 2009] – De drie oprichters helpen een avondje mee bij Resto van Harte in Mare Nostrum te Alkmaar.
  • [3 maart 2010] – De eerste officiële bijeenkomst van Rotaract Club Alkmaar.
  • [6 mei 2010] – Rotaract Club Alkmaar wordt bij akte door Notaris Erkamp te Alkmaar opgericht als vereniging met volledige rechtsbevoegdheid.
  • [13 maart 2011] – Het eerste grote evenement, een running dinner, vindt plaats. Er wordt maar liefst € 5.000 opgehaald voor twee goede doelen.
  • [24 april 2011] – Voor het eerst in haar bestaan reikt Rotaract Club Alkmaar cheque’s uit aan goede doelen. Er wordt € 2.500 geschonken aan Stichting Familiehuis MCA en nog een keer € 2.500 aan Stichting Sportkind.
  • [26 november 2017] Rotaract Alkmaar organiseert de 4e editie van het Running dinner en haalt hiermee € 4.000 op voor Medisch Kindercirkel Alkmaar en Wensboom Alkmaar
  • [16 december 2018] Rotaract Alkmaar gaat een samenwerking aan met Rotary Langedijk Geestmerambacht om de Santa Run Heerhugowaard te organiseren en haalt in totaal €5000 op voor de goede doelen Stichting Sport-Z en Stichting Gouden dagen.
  • [7 december 2019] Rotaract Alkmaar organiseert het jaarlijkse gala van de Rotaract, een groot succes met clubs uit heel Nederland.