Ereleden

Ereleden zijn personen die zich buitengewoon hebben ingezet voor Rotaract Club Alkmaar. Zij hebben een speciale plek binnen de club, omdat zij hebben bijgedragen aan de groei, ontwikkeling en het voortbestaan van Rotaract Club Alkmaar. Zij hebben onze club altijd een warm hart toegedragen en doen dat nog steeds.

Bianca Weel (medeoprichter, ex voorzitter & ex vicevoorzitter)
Bianca is in 2009 afgestudeerd in Communicatie aan de Haagse Hogeschool.  Na het behalen van haar studie werkte ze o.a. bij de opleiding Marketing  & Communicatie bij ROC Horizon College en later als trainee Communicatie voor het Actieplan Jeugdwerkgelegenheid Noord-Holland Noord. Daarnaast is zij werkzaam geweest als communicatiemedewerker bij ROC Horizon College. Op dit moment studeert Bianca fulltime Psychologie aan de Vrije Universtiteit te Amsterdam.

Chantal Teerenstra (medeoprichter & ex secretaris)
Na het behalen van haar vwo-diploma is Chantal gestart met haar studie Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Om ervaring op te doen, is zij na haar eerste studiejaar als vrijwilligster bij de Rechtswinkel Heerhugowaard gaan werken. Tevens is zij naast haar studie werkzaam geweest als juridisch medewerkster bij het Uitgeester Notariaat en als gerechtssecretaris bij de Rechtbank Alkmaar. Chantal heeft inmiddels een eigen advocatenkantoor ‘Advocatenkantoor Rechtvaardig‘. Haar voorkeur gaat uit naar het Privaatrecht en dan met name het Personen- en Familierecht, waarbij zij zich onder andere heeft gespecialiseerd op het Jeugdrecht.
Naast haar studie heeft zij gereisd. Zo is ze op 17-jarige leeftijd via een ‘Rotary Youth Exchange Programme’ voor zeven weken naar Zuid-Afrika geweest en een aantal jaren later heeft zij een summerschool European Private Law in Salzburg (Oostenrijk) gevolgd.
In haar vrije tijd kan zij genieten van winter- en watersport en gaat zij graag een avondje uit met vriendinnen.

Vincent Roobeek (medeoprichter & ex voorzitter)
Vincent is momenteel werkzaam bij zijn eigen media onderneming op de Filipijnen. Vincent heeft gestudeerd aan de Hogere Hotelschool te Leeuwarden. Via zijn studie heeft hij al vele mooie plekken in de wereld gezien; Suriname, Thailand, Bali en Antiqua. Na zijn studie heeft Vincent een jaar in Dubai in de horeca gewerkt. Hij was verantwoordelijk voor alle front of house operations; het contact met de gasten, front office, conciërge agents en de chauffeurs.
Vincent is een geboren en getogen trotse Alkmaarder. In zijn vrije tijd gaat Vincent graag reizen, uiteten en leuke dingen doen met vrienden en uiteraard Rotaract Alkmaar!

Paul Ooms (ex voorzitter & ex penningmeester)
Paul is woonachtig in Alkmaar. Hij is directeur/eigenaar van Ooms Accountants- en Belastingadviesbureau te Alkmaar. Dit accountantskantoor, waar hij vanaf 2003 werkzaam is, heeft hij op 1 januari 2016 overgenomen van zijn vader. In zijn werk houdt Paul zich onder andere bezig met het samenstellen van jaarrekeningen, het adviseren van klanten, het oprichten van BV’s en de verzorging van belastingaangiftes.
Paul is 7 jaar lid geweest van Rotaract Club Alkmaar. Daarvan is hij 2 jaar penningmeester en 3 jaar voorzitter van de club geweest. Daarnaast is Paul voorzitter van Rotaract Nederland geweest.