Onze leden 

Een club kan niet bestaan zonder haar enthousiaste leden. Derhalve vindt u hier een overzicht van de leden van Rotaract Club Alkmaar.

Paul Ooms (voorzitter & ex penningmeester)Paul Ooms 
Paul is woonachtig in Heerhugowaard. Hij is directeur/eigenaar van Ooms Accountants- en Belastingadviesbureau te Alkmaar. Dit accountantskantoor, waar hij vanaf 2003 werkzaam is, heeft hij op 1 januari 2016 overgenomen van zijn vader. In zijn werk houdt Paul zich onder andere bezig met het samenstellen van jaarrekeningen, het adviseren van klanten, het oprichten van BV's en de verzorging van belastingaangiftes.
Naast de voorzittersfunctie bij Rotaract Alkmaar is Paul tevens voorzitter van Rotaract Nederland. In zijn vrije tijd is Paul regelmatig te vinden in het AZ stadion. Ook vindt hij het leuk om AZ achterna te reizen bij buitenlandse wedstrijden.

Daniel BanisDaniël Banis (vice-voorzitter)
In 2012 heeft Daniël het oosten achter zich gelaten en Hengelo verruild voor Alkmaar. Na zijn studie Planologie in Deventer heeft hij zijn master economische geografie behaald aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Na twee jaar bij de gemeente Hoorn als beleidsmedewerker EZ en bijna twee jaar als Parkmanager bij Parkmanagement Hoorn, werkt hij nu voor de regio Noord-Holland Noord voor het Ontwikkelingsbedrijf NHN. Het Ontwikkelingsbedrijf NHN is een uitvoeringsorganisatie van de gemeenten en provincie en richt zich op het benutten en verbeteren en van de economische potentie van de regio Noord-Holland Noord. In zijn vrije tijd gaat Daniel graag naar de stad, een festival of voetbal met vrienden, reist hij graag en werkt aan zijn carrière en ideeën als ondernemer. Ook participeert hij in de beleggersclub R-investments, waarin op een leuke manier kennis opgedaan wordt over beleggen.

Marjolein Ooms (secretaris)Marjolein Ooms
Marjolein is 23 jaar en woonachtig in Tuitjenhorn. Na het behalen van haar Havo diploma heeft zij de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening bij Inholland Alkmaar gevolgd en afgerond. Om zichzelf verder te ontwikkelen is zij gaan door studeren aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daar volgt ze op dit moment de master Orthopedagogiek. Daarnaast is Marjolein werkzaam bij zorgboerderij De Vrijheid in Warmenhuizen. Hier begeleid ze (jonge) mensen met Dementie, mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met uiteenlopende problematiek. Marjolein is in haar vrije tijd regelmatig te vinden in de stad met vrienden om gezellig te eten, een drankje te drinken of te winkelen. 

Lisa Paarlberg (penningmeester)Lisa Paarlberg
Lisa is geboren in Warmenhuizen en tegenwoordig woonachtig in Schagen. Na de middelbare school heeft ze de opleiding Bank en Verzekeringswezen gevolgd op het Horizon College te Alkmaar. Vervolgens is Lisa via de NCOI Hogeschool te Amsterdam de opleiding HBO Bank en Verzekeringswezen gaan volgen. Tijdens haar studie was Lisa werkzaam bij Proteq Verzekeringen. Momenteel is zij werkzaam als commercieel medewerker MKB bij de Jong assurantiën. Als hobby speelt Lisa graag een potje tennis!


Robbert Leenheer (ex voorzitter)
Robbert woont sinds juli 2013 in de regio Alkmaar, daarvoor heeft hij in Rotterdam gewoond alsmede gestudeerd. Hij heeft tijdens zijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in België en Zweden gestudeerd en in Duitsland gewerkt. In het laatste jaar van zijn studie Organisational Change & Consulting, een specialisatie binnen bedrijfskunde, is Robbert een adviesbureau gestart gericht op organisatorische verandering binnen het MKB. Hij heeft 2,5 jaar voor een middelgroot stand- & interieurbouw bedrijf gewerkt om onder andere de structuur en strategie te stroomlijnen na een fusie. In 2015 heeft Robbert zijn bedrijf Abigail Woods opgericht, een kledingmerk met unieke damesblouses en herenhemden. In zijn vrije tijd brengt hij graag tijd door met zijn vrouw en dochter, strandwandelingen met de honden maar vindt hij het ook heerlijk om met vrienden de stad in te gaan.

Bart Velt (ex secretaris)
Bart is opgegroeid en woonachtig in Oudorp. Na het behalen van zijn diploma Bedrijfskunde heeft hij in 2006 een IT bedrijf opgericht welke zich richtte op server- en netwerkonderhoud. In 2010 heeft Bart i.s.m. zijn compagnon en een investeerder Cloud2 B.V. opgericht, inmiddels één van de grootste aanbieders van Online Backup en overige Cloud Services in Nederland. Als snel daarna is besloten om de bedrijven samen te voegen, sinds 2011 is Bart fulltime in dienst als eindverantwoordelijke voor de Support Afdeling. Recent, in augustus 2016, heeft Bart de overstap gemaakt naar de functie van Sales Engineer om zich meer te kunnen focussen op het adviseren en uitrollen van omgevingen bij de grotere accounts van Cloud2. In zijn vrije tijd is Bart een fervent gamer en downhill mountainbiker.

Kelly Meijers (ex penningmeester)Kelly Meijers
Kelly (29) is opgegroeid in een ondernemersfamilie gericht op mode, hierdoor is zij geïnteresseerd geraakt in het proces tot aan de consument. Na het behalen van haar diploma Mode-commercie is zij gaan werken bij de groothandel Buur Fashion BV te Beverwijk. Daar heeft zij zich gericht op het vak e-commerce, dit heeft zij zich helemaal eigen gemaakt. Na een mooi avontuur in Canada scheidden de wegen en richt zij zich nu op een totaal andere branche. Het digitaliseren van het tuincentrum Ranzijn tuin en dier. Ook is zij lid van de sigarengenootschap de gekroonde herderin, waar zij maandelijks samen met verschillende sigarenliefhebbers een mooie sigaar opsteekt.

Bernard Karsten (ex secretaris)Bernard Karsten
Bernard Karsten is geboren en getogen in Alkmaar en heeft zijn eerste levensjaren in Egmond doorgebracht. Vanaf kind af aan zit het ondernemen hem in het bloed en na 4,5 jaar bij Corus (Tata Steel) in IJmuiden te hebben gewerkt begint hij zijn eigen bedrijf: “Karstengroep” Bij toeval komt Bernard erachter dat hij het erg leuk vind om te zingen en van de ene op de andere dag besluit hij om dit commercieel uit te werken. In 2007 is hij begonnen als zanger en met ongeveer 100 optredens per jaar doet hij dit niet verkeerd in de entertainment wereld! In 2012 is zijn eerste solo album uitgekomen en vergaard hij ook steeds meer landelijke bekendheid! Omdat de optredens vaak 's avonds en in het weekend plaatsvinden besluit Bernard om zich doordeweeks bezig te gaan houden met andere activiteiten. Zo heeft hij de “Karstengroep” de afgelopen jaren uitgebreid met een “management en entertainmentbureau” (KarstenManagement) een IJssalon (Grandioza Heerhugowaard) en een bedrijf in LED verlichting (KarstenLED). In het kleine beetje vrije tijd wat er als ondernemer overblijft is Bernard graag in het gezelschap van zijn gezin. Met 2 wolken van dochters en een lieve vriendin is hij de koning te rijk in zijn vrije tijd. Daarnaast is Bernard ook af en toe te zien op het Strand van Egmond aan Zee waar hij zich bij de Egmondse Reddingsbrigade “volleerd strandwacht” mag noemen. Een spannende en hele leuke hobby waarbij Bernard al sinds 1997 vrijwilligerstaken vervult.
 

Ard Bruin Ard Bruin
Ard Bruin is geboren en getogen in Tuitjenhorn. Tegenwoordig woont hij in Alkmaar. Na de middelbare school heeft hij via de Espeq een werk-leertraject gevolgd waarbij hij bij verschillende bouwbedrijven ervaring heeft opgedaan. Na het afronden van dit traject heeft hij besloten een eigen timmerbedrijf op te starten in 2008. Inmiddels is dit bedrijf uitgegroeid tot een aannemings- en timmerbedrijf. 
In zijn vrije tijd is hij graag sportief bezig met fietsen, voetballen en golf.


Monique ZonneveldMonique Zonneveld
Monique is leerkracht en wel in de breedste zin van het woord. Zij geeft Nederlandse les als tweede taal aan volwassenen en ze staat 2 dagen voor de klas als 'juf' in het speciaal basisonderwijs. Daarnaast geeft ze een aantal avonden per week fitnesslessen op de sportschool. Ondanks het feit dat Monique 3 banen heeft houdt ze nog wat vrije tijd over. Die brengt zij het liefst door met haar familie en vrienden.


Klaas Hessel van Schepen Klaas Hessel van Schepen
Klaas Hessel woont sinds april 2015 in Alkmaar en komt oorspronkelijk uit Friesland. Hij heeft de studie Leisure Management op Stenden gevolgd en afgerond. In zijn studietijd heeft hij 2 jaar in Leeuwarden gewoond, de minor Lodge Management gevolgd in Zuid-Afrika en zijn stage bij een toeristisch bedrijf voltooid op Curaçao. Momenteel is hij Event Manager voor de vakbeurzen LED Expo en Solar Solutions, waar hij zijn organisatietalent en enthousiasme meer dan kwijt kan. Klaas Hessel houdt van reizen en deelt zijn verdere vrije tijd graag in met vrienden of gaat lekker even sporten zoals mountainbiken, hardlopen of zwemmen.