Lid worden?

Rotaract Club Alkmaar staat voor iedereen open die zich verder wilt ontwikkelen en zich samen met een enthousiaste groep jongeren actief wilt inzetten voor de maatschappij. Man of vrouw, student, ondernemer of in loondienst, profit of non-profit: iedereen die zijn grenzen wilt verleggen is welkom bij Rotaract Club Alkmaar. Er zijn echter toch wat regels. Leden zijn tussen de 18 en 30 jaar. Daarnaast streeft Rotaract Club Alkmaar naar een zo breed mogelijke samenstelling van het ledenbestand. Diversiteit is namelijk cruciaal voor het leerproces.

Lid worden van Rotaract Club Alkmaar is dan wel vrijwillig maar zeker niet vrijblijvend. Van de leden wordt verwacht dat zij met grote regelmaat aanwezig zijn op de bijeenkomsten van de club. Daarnaast wordt van de leden verwacht dat ze zich actief inzetten voor de club, o.a. door deelname aan projectgroepen. Een actief lidmaatschap bij Rotaract Club Alkmaar zal meer tijd vergen dan enkel de tweewekelijkse bijeenkomsten.

Hier krijg je echter veel voor terug. Naast de vele nieuwe contacten die je kunt op doen binnen onze club onderhoudt onze club ook goede contacten met andere Rotaract clubs en de omliggende Rotary clubs. Regelmatig worden gastsprekers uitgenodigd die iets komt vertellen over zijn of haar professie of passie. Naast het serieuze werk is er ook plaats voor het maken van plezier. Er wordt regelmatig deelgenomen aan activiteiten van andere Rotaract clubs en er worden regelmatig uitjes georganiseerd.

Kortom, wil jij je inzetten voor goede doelen, je netwerk vergroten en aan je persoonlijke ontwikkeling werken met een groep enthousiaste jonge mensen? Stuur dan een mail me je cv naar: info@rotaractalkmaar.nl.

Het bestuur beoordeelt of je lidmaatschap de diversiteit van de club in gevaar brengt. Indien dit niet het geval is, word je uitgenodigd om een bijeenkomst bij te wonen. Je wordt vervolgens gekoppeld aan een bestaand lid van de club (mentor) en krijgt de gelegenheid om gedurende een aantal maanden mee te lopen in de club. Uiteindelijk volgt een volwaardig lidmaatschap.

Meld je hier aan