Mystery Dinner

Een van de projecten die wij van het jaar op onze planning hadden staan was het organiseren van een ‘Running Dinner’: een evenement waarbij mensen met een speciaal vervoersmiddel van restaurant naar restaurant worden vervoerd en per restaurant een ander gerecht krijgen. Omdat dit vanwege de coronacrisis niet mogelijk was, maar wij toch graag iets voor de maatschappij wilden betekenen hebben we toen het ‘Mystery Dinner’ evenement opgezet.

Voor dit Mystery Dinner was er een menu opgesteld bestaand uit gerechten van drie verschillende lokale restaurants (De Waag, de Twee Vrienden en de Kleine Waarheid). De Rotaract Alkmaar leden bezorgden vervolgens bij de deelnemers thuis eerst een voorgerecht van het eerste restaurant, later het hoofdgerecht van het tweede en als laatste het nagerecht van het derde restaurant. Door de gerechten thuis te bezorgen kon de anderhalve meter afstand gewaarborgd worden, en konden mensen toch tijdens de lockdown de restaurantervaring beleven. Om de ervaring helemaal af te maken had bierproeflokaal de kleine Deugniet daarnaast een wijn- en bierarrangement samengesteld wat deze gerechten complimenteerden. Al het geld dat ingezameld werd met het evenement is naar de restaurants en het bierproeflokaal gegaan, die het op het moment moeilijk hadden met de sluiting van de horeca vanwege het coronavirus.

Naast dat de deelnemers thuis uit eten konden, werden er bij elk gerecht ook opdrachten meegeleverd: zo was een van de opdrachten het zo mooi mogelijk vouwen van een servet en het maken van de meest feestelijke foto. De winnaars konden o.a. een pakket van Alkmaar in a Box winnen, een overnachting in het Fallon hotel in Alkmaar of een ritje in een Limousine inclusief hotelovernachting bij Heer Hugo in Heerhugowaard. Daarnaast werden een paar deelnemers verblijd met een dinnerbon voor een van de participerende restaurants, voor wanneer deze weer open konden. Als kers op de taart kregen twee deelnemers een privé concert op afstand bij hen thuis van Renate Poel.

Al met al was het een ontzettend leuk evenement om te mogen organiseren en hebben we hopelijk ondanks de omstandigheden toch ons steentje bij kunnen dragen.