Tabletactie

Als Rotaract Club Alkmaar zijn wij altijd bezig om te bedenken wat wij kunnen betekenen voor de maatschappij. Tijdens de coronacrisis werd tijdens een online vergadering duidelijk dat de club juist in deze crisis een kwetsbare doelgroep wilde steunen. Na wat research bleek al snel dat er een grote vraag was naar tablets in verzorgingshuizen. Bewoners mochten geen bezoek meer ontvangen wat voor onrust en verdriet zorgt. Door middel van videobellen kunnen ouderen toch nog de bekende gezichten zien van hun geliefden. Dit zijn voor zowel de ouderen als familieleden waardevolle momenten. Voor ons genoeg reden om op zoek te gaan naar tablets voor verzorgingshuizen in de regio! Als club hebben we een samenwerking gezocht met Mediamarkt Heerhugowaard die de actie graag wilde steunen. Door deze samenwerking hebben we in totaal 15 tablets kunnen doneren aan verschillende verzorgingshuizen in de regio!

Inmiddels zijn de tablets langsgebracht bij drie verzorgingshuizen in Alkmaar en Heerhugowaard. Een medewerker van woonzorgcentrum de Palatijn vertelt: ‘De bewoners en hun familie zijn ontzettend blij om in deze tijd elkaar te kunnen zien en spreken. Echt geweldig dat jongeren in de regio zich hier hard voor hebben gemaakt. Daarom willen we Rotaract Alkmaar onwijs bedanken voor de tablets!’

We vonden het ontzettend mooi om als club jongeren een kwetsbare doelgroep te helpen in zo’n vervelende tijd. De samenwerking met Mediamarkt Heerhugowaard was ook erg leuk om als club op te pakken!